اخبار

کنسول دستی پلی استیشن بازی‌های PS5 را اجرا خواهد کرد

کنسول دستی پلی استیشن بازی‌های PS5 را اجرا خواهد کرد

کنسول دستی پلی استیشن بازی‌های PS5 را اجرا خواهد کرد

طبق گزارش خبرگزاری بلومبرگ، شرکت سونی در حال ساخت یک کنسول دستی پلی استیشن جدید می‌باشد. به نظر می‌آید که این کنسول قادر خواهد بود تا بازی PS5 را اجرا کند.

با اینکه بیش از یک ماه پیش کنسول پلی استیشن 5 پرو به بازار عرضه شد، از حالا گمانه‌زنی های تازه‌ای درباره کنسول بعدی شرکت سونی به‌وجود آمده است. با توجه به جزئیات و اطلاعات بدست آمده، این محصول جدید قرار نیست یک دستگاه پیشرفته مانند PS6 باشد، بلکه یک کنسول دستی خواهد بود. علاوه بر این، به نظر می‌آید این کنسول از قدرت کافی برای اجرای بازی‌های PS5 برخوردار می‌باشد.

در حال حاضر اطلاعات بسیاری کمی درمورد این پروژه وجود دارد. با این حال، منابعی که با فرایند ساخت این کنسول تا حدی آشنایی دارند، می‌گویند که این کنسول دستی با نینتندو سوییچ و کنسول دستی ایکس باکس (که در حال حاضر در مرحله توسعه و آزمایش قرار دارد) رقابت خواهد کرد.

سونی قبلاً یک کنسول دستی به نام پلی استیشن پورتال را به بازار عرضه کرد، اما این محصول یک کنسول مستقل نیست. پورتال نیازمند به اتصال اینترنت جهت اجرا به صورت Remote و Cloud (برای مشترکین PS Plus Premium) است. در مقابل، کنسول دستی جدیدی که سونی برروی آن کار می‌کند، قرار است بازی‌های PS5 را مستقل و بدون نیاز به اتصال اینترنت اجرا کند. این ویژگی آن را شبیه به نسخه پیشرفته‌تری از کنسول‌های دستی قدیمی سونی مانند Vita و PSP می‌کند که تولیدشان متوقف شده است.

با این وجود، نباید از حالا امید و انتظار زیادی برای عرضه این کنسول دستی داشت. زیرا احتمال آن وجود دارد که سونی در آینده ساخت این پروژه را لغو کند. همچنین، اگر این محصول قرار باشد که بازار عرضه شود، احتمالاً تا عرضه آن چندین سال فاصله خواهیم داشت.

کنسول دستی پلی استیشن بازی‌های PS5 را اجرا خواهد کرد

 

از کنسول دستی پلی استیشن چه انتظاری می‌توان داشت؟

مدتی زمان خواهد برد تا از جزئیات و عملکرد کنسول دستی پلی استیشن آگاه شویم. با این حال، انتظار می‌رود هدف ساخت این کنسول رقابت با دستگاهی مثل استیم دک باشد نه نینتندو سوییچ. البته رقابت سونی با استیم دک، به معنای هزینه بیشتر فرایند ساخت و درنهایت قیمت بالاتر برای خریداران است. همین موضوع به تنهایی می‌تواند باعث شود تا افراد کمتری سراغ خرید این کنسول بیایند. در چنین موقعیتی، سونی باید این قیمت را با ارائه قابلیت‌های ویژه، مطلوب و جذاب توجیه کند. به عنوان مثال، بهره‌گیری از صفحه نمایش OLED (به جای استفاده ناامید کننده LCD برروی پورتال) و پشتیبانی از بازی‌های پلی استیشن 6 که چند سال دیگر به بازار می‌آید، گزینه‌های ایده‌آلی بشمار می‌آیند.

 

تجربه بازی

پشتیبانی از بازی‌های پلی‌استیشن 6 لزوماً به معنای اجرای دقیقاً مشابه با کنسول اصلی نیست. اما می‌توان انتظار داشت که این کنسول دستی بتواند طیف گسترده‌ای از بازی‌های PS6 را با محدودیت‌های گرافیکی و عملکردی اجرا کند؛ درست مانند نحوه اجرای بازی‌های PC توسط استیم دک. این قابلیت می‌تواند کمک زیادی به عرضه و نگهداری این کنسول پس از انتشار کند.

از سویی دیگر، اجرای بازی های PS5 و یا PS6 به جای پرداختن به ساخت بازی‌های انحصاری (مثل آنچه که با PSP و Vita شاهد بودیم)، گزینه مطلوب‌تری برای این کنسول خواهد بود. سونی به بازی‌هایی که در حال توسعه هستند تکیه خواهد کرد و دیگر نیاز نیست تا تنها بر روی بازی‌های انحصاری سرمایه‌گذاری کند. علی‌رغم اینکه پورت کردن عناوین در دست ساخت برای این کنسول دستی هزینه‌ اضافی‌ای را در پی خواهد داشت، اما به نظر می آید هزینه‌های آن بسیار کمتر از ساخت عناوین انحصاری باشد.

این تنها یکی از رویکردهای مختلفی است که سونی میتواند برروی آن حساب باز کند. اکنون، هواداران سونی تنها خواهان عرضه موفقیت آمیز یک کنسول باثبات هستند که توسعه‌دهندگان از آن به طور مؤثر حمایت کنند و اجازه ندهند تا به جمع دیگر دستگاه‌های جانبی نه چندان موفق قبل بپیوندد.

با توجه به رشد سریع گیم در عرصه موبایل و همینطور رقابت سونی با ایکس‌باکس، انتظار می‌رود در صورت عرضه این کنسول، شرکت سونی آن را به بهترین نحو ممکن توسعه دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید